20 juni 2021
11:00

Saltsjöbadens IF

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Saltsjöbadens IF

Vi började matchen ganska dåligt. Stressat och slarviga i bollbehandlingen. Dessutom alldeles för angelägna om att göra mål istället för att vårda bollen som vi pratat om. Ludde (som forward) gör ett hemjobb och glidtacklar men det väcker oss inte riktigt. Saltsjöbaden kommer helt fria i 4:e minuten men Yusuf kommer ut fint och räddar enkelt.

Vi lyfter oss lite men fortsätter agera stressat. Ture spelar dock först fram Edvin vars skott går utanför och sedan spelar han fram John som skjuter över. Sedan får vi en hörna som är på väg att bli farlig men vi blir korrekt avblåsta för hög spark. Minuten senare får Ture iväg ett fint skott som målvakten sträcker ut sig på och tippar till hörnan. På den hörnan kommer Ludde högst men nicken går utanför.

I 17:e är det seda dags.....Acke jobbar förtjänstfullt på vänsterkanten och kommer runt sin back längst ner längs förlängd mållinje och spelar fint bollen snett inåt bakåt till John som placerar in 1-0 i borte. Minuten senare tar Ture ett nytt skott som målvakten har lite problem med men han lyckas fånga in den innan den rullar över mållinjen.

Efter vattenpausen kommer nästa mål. Ludde spelar centralt fram bollen till David som med oerhört känsliga fötter dribblar bort både en back och sedan målvakten innan han sätter dit 2-0.
Nu skapar vi mycket. Ludde kommer till skott som målvakten räddar och minuten senare spelar vi oss snyggt fram på högerkanten där Win drar till. Målvakten räddar men på returen dunkar Ludde in 3-0.
Saltsjöbaden sticker upp i en kontring men deras avslut går utanför. Därefter sticker Joel på en djupledslöpning och får en fin-fin passning av Alex men Joels avslut går mitt på målvakten. Nu är det mesta av spelet förlagt på offensiv planhalva. John spelar ut bollen till Yaman på vänsterkanten men hans skott går utanför.
I 35:e är det bra att Yusuf inte står och sover. Saltsjöbaden slår en fin djupledsboll men Yusuf är vaken och rusar ut och nickar bort den framför deras forward. Strax därefter händer det mycket. Först spelar Adam fram Yaman vars skott går mitt på målvakten. Saltsjöbaden kan då snabbt kontra och vi är inte riktigt vakna och de rullar in 3-1.
Inga hängande huvuden utan vi trummar på. Återigen ett fint anfall på högerkanten. Denna gången är det Adam som kommer runt och slår ett perfekt inlägg till Win som med ett fantastiskt häng kommer högst och får till en bra nick men de lyckas få undan bollen till hörna. I anfallet därefter är det David som kommer till avslut men tyvärr utanför. I 42:a är det tredje gången gillt för Yaman. Han fångar upp en boll och bryter in och drar till med högern och bollen går in väldigt nära krysset. 4-1 är ett faktum.
Saltsjöbaden sticker sedan upp och gör 4-2 när vi är lite passiva och efterspelet till det målet renderar Yusuf ett gult kort. I halvlekens sista anfall så spelar John bollen till Adam som hittar Joel på djupet och han spelar till David men skottet går utanför. Bortsett från första kvarten så är det en bra halvlek där det mesta av spelet är förlagt på deras planhalva.

Efter 6-7 minuter i andra får vi ordning på spelet. Ludde spelar in till Acke man han skjuter över. Sedan är det Stross som slår ett fint inlägg som Ludde nickar utanför. Därefter är det John som dribblar (och nästan krockar med Ludde) och tillslut får iväg ett skott som även det går över.
Saltsjöbaden börjar nu se trötta ut. Ture väggar med John men avslutet går återigen över. I 14:e kommer vi fram på högerkanten och denna gången är det John som slår ett fint inlägg till Ture som nickar över. Två minuter därefter är det anfall på vänsterkanten och Acke slår en känslig vänster in till Edvin som nickar.....över. I samma minuten erövrar vi bollen och Acke kan spela in till John som rullar in 5-2.

Strax innan vattenpausen händer det mycket. Först kommer Albin högst på en hörna men nicken går utanför. Sedan bryter Yaman in från vänsterkanten och bombar bollen i stolpen innan Saltsjöbaden kontrar och lobbar över Yusuf men tack och lov gå lobben över mål.

Direkt efter pausen spelar Ludde en djupledsboll till Win på högerkanten som hittar in till Ture vars skott räddas till hörna. Minuten senare tar vi oss fram på vänsterkanten. En överlappningen av Sebbe och ett fint inlägg men avslutet (minns ej från vem) går utanför. Sedan visar Adam att han är ”på kontoret”. Han fångar upp två returer i 23:e och 27:e minuten och rullar in både 6-2 och 7-2. Inte så snygga mål men de gills de också.... ??

Nu orkar inte Saltsjöbaden särskilt mycket. I 30:e spelar Alex fram David på högerkanten och han spelar snett inåt bakåt till Adam som trycker till med sin höger.....hade troligen blivit mål om inte bollen tagit i ryggen på Sebbe. Tre minuter senare är det dags igen. Sebbe kommer återigen fint på vänsterkanten och hans inlägg blir lite långt och fångas upp av Win. Han spelar Adam som spelar tillbaka till Win som tar sig ganska nära mål och smäller dit 8-2.
Vi bryter de flesta av deras uppspel innan mittlinjen och de har det väldigt jobbigt att få igång något ordnat spel. Abbe kommer till avslut i 37:e men tyvärr över. I 42:a följer Alex med framåt och får en passning in i straffområdet. Osjälviskt spelar han John som sätter dit sitt tredje till 9-2. I näst sista minuten slår Sebbe en fin krossboll över till Ture som har en stor yta att avancera på innan han trycker dit 10-2 i bortre.

Bortsett från första kvarten så visar vi att orkar mycket (trots 29 grader i skuggan och förmodligen minst 50 grader i solen) och uppvisar allt som oftast ett fint passningsspel. Vi orkar fylla på med ytterbackar och det är väldigt kul att se att vi matchens sista minuter fyller på med minst sex man i straffområdet när det vankas inlägg.